Kimya girişimleri için İKMİB ve fonbulucu güçlerini birleştirdi!

Türkiye’de Paya Dayalı Kitle Fonlamasını hayata geçiren ilk platform olan fonbulucu, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ile AR-GE Proje Pazarı organizasyonu çerçevesinde önemli bir iş birliğine imza attı. İhracat potansiyeli yüksek projelerin gelişimlerine katkıda bulunmak ve Kitle Fonlaması farkındalığını artırmak amacıyla gerçekleşen iş birliği kapsamında, İKMİB tarafından seçilen 36 girişim yatırımcılarla buluşma şansı elde edecek.

Türkiye’de girişimci ekosistemini güçlendirmek üzere ardı ardına önemli adımlar atan fonbulucu ile inovasyon kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmak ve yüksek katma değerli üretimi desteklemek için çalışan İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) güçlerini birleştirdi. İmzalanan protokolle, T.C. Ticaret Bakanlığı onayında TÜBİTAK desteğiyle 2011 yılından bu yana İKMİB tarafından düzenlenen AR-GE Proje Pazarı çerçevesinde seçilen 36 girişim, yatırımcılarla buluşma şansı elde edecek ve uygun bulunmaları halinde platformda Paya Dayalı Kitle Fonlaması ile yatırım turuna çıkmak için gerekli destekleri alacak. 

Yeni nesil girişimcilik ve yeni nesil yatırımcılık sistemi Kitle Fonlamasının farkındalığının ve bilinirliğinin artırılması, ihracat potansiyeli yüksek projelerin gelişimlerine katkıda bulunularak ihracatın desteklenmesi ve yatırımcılara ulaşımın kolaylaştırılması amacıyla gerçekleştirilen iş birliği kapsamında, kurulacak Yatırım Komitesince yatırım turuna çıkmaya uygun bulunan her bir girişime fonbulucu Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Yıldız ve diğer uzmanlarca sisteme ve kampanya işleyişine ilişkin eğitim verilecek. Ayrıca fonbulucu, girişimlerin ticarileştirilmesine destek olunması amacıyla arz edilen paylardan ‘fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan nitelikli yatırımcı olarak pay alacak. Seçili girişimlerin kampanyaları süresince ihtiyaç duyulan finansmanın sağlanabilmesi için girişimciler ulusal ve uluslararası yatırımcılarla görüşme fırsatı da yakalayacak. Girişimlerin fonbulucu da kampanya yapmaları, kampanya yürütmeleri ve sonuçlandırma aşamalarının tamamında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanarak yürürlüğe giren Paya Dayalı Kitle Fonlaması Tebliği ve ilgili SPK mevzuatı hükümleri uygulanacak. 

Kimyevi Maddeler ve Mamulleri sektöründe AR-GE Proje Pazarı, AR-GE ve inovasyon kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmak ve üniversite-sanayi-kamu-girişimci iş birliği ile yüksek katma değerli üretimi, dolayısıyla ihracatı artırmak amacıyla düzenleniyor. “İlaç”, “Medikal”, “Boyalar ve Yapıştırıcılar”, “Plastik ve Kauçuk”, “Kozmetik-Sabun ve Temizlik Ürünleri” ve “Temel Kimyasallar” olmak üzere 6 kategoride başvurulabilen etkinlik, geçtiğimiz 9 yılda 1100’ün üzerinde proje başvuruş almış olup toplamda 1.756.000 TL ödül dağıttı.

Kimya alanında finansmana erişim kolaylaşacak

Konu ile ilgili açıklama yapan Hakan Yıldız, İKMİB ile iş birliklerinin ve İKMİB tarafından uzun bir zamandır başarı ile düzenlenen Kimya AR-GE Proje Pazarı’nın kimya konusunda faaliyet yürüten girişimciler için büyük bir fırsat olduğunu, Paya Dayalı Kitle Fonlama sistemi ile de bu girişimlerin ihtiyaç duydukları finansmana erişim kolaylığı sağlanacağını söyledi. Özellikle ticarileşme ve ihracat konusunda yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu vurgulayan Yıldız, “Girişimciler www.kimyaargeprojepazari.com adresinden 15 Ekim 2021 tarihine kadar başvuru yapabilirler. İKMİB tarafından titizlikle yürütülecek değerlendirme çalışmalarının ardından 27 Kasım 2021 tarihinde ise seçilen girişimler yine İKMİB tarafından açıklanacak” dedi.

 

EKOVİZYON DERGİ – ekovizyon.com.tr

Facebook Comments

POST A COMMENT.