BMS Çelik’in yöneticisi Mustafa Mollaoğlu, Panama üzerinden gerçekleştirdiği uçuş sırasında ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.
İşte Gündem’in edindiği bilgilere göre Mustafa Mollaoğlu’nun şu an Panama’da gözetim altında tutulduğu, ABD’ye iade sürecinin başlatılmasının beklendiği öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre gözaltı kararı yalnızca Mustafa Mollaoğlu ile sınırlı kalmadı.
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Rauf Mollaoğlu ve diğer yönetim kurulu üyeleri hakkında da FBI tarafından tutuklama kararı çıkarıldığı ileri sürüldü.
İddialara göre şüpheliler; Rusya ve İran’a yönelik uluslararası yaptırımların ihlali, kara para aklama ve finansal şüpheli işlemler suçlamalarıyla karşı karşıya bulunuyor.
Konu hakkında BMS Çelik’ten henüz resmi bir açıklama gelmedi.

MUSTAFA MOLLAOĞLU KİMDİR?
1986 yılında Dörtyol’da doğdu. İlkokulu İskenderun’da ortaokul ve liseyi İstanbul’da tamamladı. İstanbul Sabancı Üniversitesi İşletme Bölümü’nde eğitim gördükten sonra Birmingham City Üniversitesi Uluslararası ticaret bölümünden mezun oldu.
2010 yılında BMS Çelik Hasır Dış ticaret departmanında başladığı görevine 2014 tarihi itibarıyla Genel Müdür olarak devam etmiş, 2023 yılında Genel Müdürlük görevine ek olarak Yönetim Kurulu Üyesi seçilmiştir.
Çelik Dış Ticaret Derneği Yönetim Kurulu yedek üyesi, Ege ihracatçılar birliği Yönetim Kurulu yedek üyesi, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nde Yönetim Kurulu Üyesi olan Mustafa MOLLAOĞLU aktif olarak tenis sporuyla ilgilenmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Kaynak: istegundem.com










