‘Toplu Yemek’ Hizmeti Alırken İş Ortağınızı Seçmenin Altın Kuralları!

Toplu yemek sektörünün güçlü markalarından Parıltım Yemek’in Genel Müdürü Bahadır Aydın, yemek firması seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli noktanın firmanın yasal olarak faaliyet gösterip göstermediği olduğunu vurgulayarak “Kalite ve hijyen, damağa ve göze hitap etmesi, besin değerlerinde denge, uygun menü konsepti ve fiyat dengesi gibi etkenlerinde göz önünde bulundurulması gerekiyor” dedi

Toplu yemek sektörünün öncü markalarından Parıltım Yemek’in Genel Müdürü Bahadır Aydın, şirketlere toplu yemek hizmeti seçerken ‘altın kurallara dikkat edin’ uyarısını yaptı. Toplu yemek hizmeti veren firma seçilirken hijyenden sunuma, ürün kalitesinden menü ve fiyat dengesine kadar farklı etkenlere dikkat edilmesi gerektiğini açıklayan Aydın, “Sektörümüz yemek hizmeti servisini sağlarken müşterilerine aynı zamanda güven de vermeli” dedi.

Parıltım Yemek olarak yıllardır Türkiye’nin sanayi devlerine, okullara, hastanelere ve iş yerlerine  yemek hizmeti verdiklerini ve müşteri memnuniyetini esas aldıklarını belirten Bahadır Aydın, şirketlere toplu yemek hizmeti alırken dikkat edilmesi gereken ‘altın kulları’ açıkladı.

  1. Yasal Faaliyet: Yemek firması seçerken bakılması gereken ilk nokta firmanın yasal olarak faaliyet gösterip göstermediğidir. İşveren çalışanlarının haklarını aksatmadan veriyor olmalı ve bütün sorumluluklarını yerine getirmeli ayrıca kalite belgeleri, faaliyet belgeleri de bulunmalı. Düzenli olarak da denetlenmesi hatta bunun bağımsız bir kuruluş tarafından yapılması önemli. Bundan dolayı biz düzenli olarak hem iç denetimlerle kendimizi denetliyoruz; hem de bağımsız kuruluşlar tarafından denetleniyoruz.  
  2. Hammadde Kalitesi: Hammadde kalitesi, depolama şartları ve tedarikçiler önem taşıyor. Firma tedarikçilerine karşı şeffaf davranmalı ve herhangi etik olmayan uygulamalara yer vermemeli. Düzenli olarak tedarikçilerini denetlemeli. Aynı zamanda güvenilir ve bilinir firmalarla çalışıyor olmalı. Biz tedarikçi listemizi şeffaf olarak müşterilerimizle paylaşıyoruz. Ürünleri alırken üretim ve tüketim tarihlerinin yazdığı etiketlerinin, gıda güvenliği standartları tarafından zorunlu olan belgelerin ve benzeri dokümantasyonların olması dikkat ediyoruz. Biz de tedarikçilerimizi düzenli olarak denetlemekteyiz.
  3. Güvenilirlik ve Şeffaflık: Güvenilir ve şeffaf olmak bir firmanın bütün paydaşlarına sunması gereken iki madde. Müşterileriyle ve tedarikçileriyle bu tabanda bir ilişki yürütmeli. Bütün paydaşlarımıza karşı şeffaflık ve güvenilirlik içeren iletişim kanalları ile yaklaşıyoruz.
  4. Çözüm Odaklılık: Firmanın kurumsallığına ve yapısına çözüm üretebilecek, yiyecek ve içecek ile ilgili her alanda beklentilerine cevap verebilecek yapıda bir firma olmalı. Hızlı ve dinamik bir yapı çok önemli. Sizin üzerinden çalışanlarınızın beslenme yükünü almalı.
  5. Referanslar: Yemek hizmeti seçimi sırasında referanslar her zaman büyük bir önem taşımaktadırlar. Şu an hangi firmalarla çalışıyor?, Geçmişte hangi firmalar ile çalışmış?, Müşteri memnuniyetini nasıl takip ediyor ve ne gibi aksiyonlarla yüksek tutmaya çalışıyor? Bunun yanı sıra müşteri şikayetlerini yönetme sistemi nasıl? Tüm soruların cevapları bulunmalı. Şu an hizmet verdiği firmalardan referans bilgisi istenmeli.

Fiyat Dengesi: Her şirket için uymanız gereken bir bütçe vardır. Yemek hizmeti ise bu bütçe içerisinde yer alan maliyet kalemlerinin başında gelmektedir. Hizmet alınacak olan firma seçilirken fiyat tercihte her zaman etkili olmaktadır. Ancak fiyat en önemli faktör olmamalıdır. Fiyat bazlı yemek alımı politikası yerine kaliteli ve sağlıklı besinleri ekonomik bütçelerle almak hedeflenmelidir.

 

Ekovizyon Dergi/ekovizyon.com.tr

Foto: Google Görseller/ekavacik.com

Adnan Ateş

Adnan Ateş haberleri

Gazeteci Adnan Ateş

Bitcoin

Facebook Comments

POST A COMMENT.