Can Holding soruşturması derinleşiyor: Ciner Grubu’nun sahibi ve yöneticisi Turgay Ciner hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Ayrıca, Park Holding A.Ş. ile üç bağlı şirketine kayyum atandı ve 10 şirket yöneticisi gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Can Holding’e yönelik “suç örgütü kurmak, kaçakçılık, dolandırıcılık ve kara para aklama” suçlamalarıyla yürüttüğü soruşturma, Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından Turgay Ciner‘e uzandı.
Soruşturma kapsamında, yurt dışında olduğu belirlenen Ciner Grup’un patronu Turgay Ciner hakkında, 28 Eylül 2025 tarihinde tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldığı duyuruldu.
Park Holding’e kayyum ve gözaltılar
Yargıdan gelen dikkat çeken bir diğer kararla, Turgay Ciner’in sahibi olduğu Park Holding A.Ş. ile holdinge bağlı AFC İthalat İhracat Turizm A.Ş., Zeyfa İthalat İhracat A.Ş. ve Silopi Elektrik Üretim A.Ş. şirketlerine Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanlığı yönetim kayyımı olarak atandı.
Bu gelişmelerin ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile birlikte Park Holding ve bağlı şirketlerde operasyonel çalışmalar başlatıldı. Çalışma kapsamında, Park Holding ve bağlı şirketlerin yöneticisi olan 10 şüpheli hakkında eş zamanlı yakalama, gözaltı, arama ve el koyma işlemi uygulandı.
Soruşturmanın odağındaki satış: Ciner Medya
Başsavcılıktan yapılan açıklamada, soruşturmanın temelini oluşturan şüphelerden birinin, Ciner Yayın Holding bünyesindeki medya kuruluşlarının satışı olduğu belirtildi.
Turgay Ciner’in sahibi olduğu; Habertürk, Show TV ve diğer medya kuruluşlarını içeren Ciner Yayın Holding’in 22 Aralık 2024 tarihinde Can Holding’e satılması ve devir işlemlerinde, “örgüt faaliyeti kapsamında suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamaya yönelik kuvvetli şüphe ve tespitlerin bulunduğu” kaydedildi.
Bu satışın ardından Can Holding bünyesine giren Habertürk ve Show TV dahil medya kuruluşlarına daha önce, 17 Eylül‘de el konulmuştu.
Can Holding yöneticisi tutuklandı
Aynı soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can ise savcılıktaki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Kemal Can, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme” ve “Mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Daha önce Can Holding’e ait 131 şirkete kayyum atanmış ve 121 şirketin mal varlığına el konulmuştu. Soruşturma, yeni gelişmelerle birlikte derinleşerek devam ediyor.
BU HABERDE İLGİNİİZ ÇEKEBİLİR:
Can Holding operasyonu: İki patron firarda
EKOVİZYON DERGİ – ekovizyon.com.tr










