2021 Bitcoin Fiyat Tahminleri: Bitcoin Boğası Zirveye mi çıkıyor?

Adnan Ateş’in haberi;

Bitcoin, tarihinin en büyük yıllarından birini kapattı. 2017’deki kripto çılgınlığı ile devam eden bu yükseliş 2020 yılının ilk aylarında her ne kadar durgunluk yaşamış olsa da yılın son ayında zirve yaparak yatırımcılarını mutlu etti.

% 300’ün üzerinde artış

Bitcoin fiyatı, son 12 ayda % 300’ün üzerinde artış gösterdi ve Aralık 2017’nin en yüksek seviyesini geçti. 2 Ocak 2021 itibarı ile Bitcoin fiyatı 32.693 $ seviyesine kadar geldi. Kripto para tüccarları ve yatırımcılar, Bitcoin’in 2021’de daha ne kadar ve nasıl ilerleyeceğini ortaya çıkarabilecek ipuçları arıyor.

Newton Advisors’ın kurucusu ve başkanı Mark Newton, bu hafta CNBC’nin Trading Nation’a verdiği demeçte bu yükselişin geçici olduğunu belirterek şunları söyledi, “Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıktığı göz önüne alındığında, orta vadede oldukça fazla yükseliş gösteriyor. Boğa koşusu 2021’in başlarında duraklatılabilir. Gitmek için bir yolumuz olduğunu düşünüyorum”

Bitcoin fiyatı, 2021’in 2. günü 32.693 $ seviyesine geldi. Lüksemburg merkezli Bitstamp borsasında Bitcoin’in birim değeri 33.000 $’ı test etmeye devam ediyor. Bitcoin, 2020’nin başından itibaren 4 kat arttı ve Aralık 2020’nin son gününde Mayıs 2019’dan bu yana en büyük aylık kazancını tamamladı.

2020’nin ilk ateşlemesi PayPal’dan

Bitcoin’in son boğa koşusu, 2020’nin Ekim ayında ödeme devi PayPal tarafından ateşlendi (PYPL +% 1,2). Citibank ve JPMorgan dahil olmak üzere Bitcoin ve Wall Street devlerinin kurumsal ilgi dalgasıyla birlikte tekrar güçlendi (JPM +% 1,4 ).

Sızan Citibank Raporu: Aralık 2021’de Bitcoin 318.000 $!

Aralık ayında, sızdırılan bir Citibank raporu, bankanın kıdemli analistlerinden birinin, Bitcoin’in Aralık 2021’e kadar potansiyel olarak 318.000 $ ‘a ulaşabileceğini düşündüğünü ve buna ‘21. yüzyıl altını’ adını verdiğini ortaya çıkardı.

Bitcoin’nin değerine inanan ve inanmayan arasında ki uçurum büyüyecek

Bu arada, Bitcoin’in artan popülaritesinin, Bitcoin’i sağlam bir yatırım olarak görenler ile değerinden şüphelenenler arasında daha fazla kutuplaşma yaratması bekleniyor.

Yatırım Direktörü Russ Mold, ‘Diğerleri, nakit yaratmadıkları için ne altının ne de Bitcoin’in kendine özgü bir değere sahip olmadığını iddia edecekler” dedi. Mold devamla, “Hatta bazıları Bitcoin’in sadece abartılmış bir ponzi şeması olduğunu iddia edecek, çünkü yeni para (bitcoin) en üstte, tedavülde ki kağıt paralarda bu akıllı paraya yardımcı olmak için en altta akıyor. 2021’de yatırımcılar paralarını ödeme ve alma şansını elde edecekler.’

Bu makale ilginizi çekebilir; Bitcoin bir aldatmaca değil bir ‘Devrim’dir

EKOVİZYON DERGİ – ekovizyon.com.tr

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.