Tarım’ın doları Pavo Coin’in Türkiye lansmanı yapıldı

Adnan Ateş’in haberi;

Pavo, tarım ekosistemi için tasarlanmış bir kripto para birimi ve Blockchain tabanlı IoT projesidir diyebiliriz. Çiftçilere mahsül veriminde % 20’ye varan bir artış olanağı tanıyan bir proje olan Pavo, çiftçilere, tedarikçilere, distribütör ve tüketicilere Blockchain güvencesi ile vadeli sözleşmeler aracılığı ile ticaret yapma olanağı veriyor. Kendine özgü ekosistemi ile üreticileri, aracıları ve tüketicileri buluşturan Pavo, tarımsal ürünlerin tüketicilere gidene kadar olan süreçte şeffaflığı amaçlıyor.

Pavo tarıma dayalı üretime ne tür çözümler getirmektedir?

Dünya nüfusunun büyümesi sadece gıda ürünlerine olan yüksek talebi değil, aynı zamanda arazi kullanımını ve çevre konusunda ki sorunları da beraberinde getirmektedir. Bahse konu sorun ülkeleri tarım alanında en son teknolojik gelişmelere zorluyor. Pavo platformunun asıl amacı burada fark ediliyor. Pavo ülkelerin tarım sektöründe başarılı olabilmeleri ve tarımsal üretimi geliştirebilmeleri için hem çiftçiye hem de tarım sektörüne yardımcı çözümler sunuyor. Üretim alanından alınan veriler ile daha fazla ve daha sağlıklı ürünlerin elde edilmesini sağlayan Pavo, yenilikçi teknolojiyi hedefleyen ülkeler için Blockchain tabanlı çözümler sunuyor.

Pavo CEO’su Erhan Çakmak

Çiftçiler tarımsal bazı hataların telafisinde zaman zaman zorlanabiliyorlar. Ve bu onlar için çok maliyetli bir üş yükü. Pavo ekibi, büyüyen bitkilerin tüm süreçlerini analiz etmek için ürün odaklı yazılımlar kullanarak ürünün tüm aşamalarını sisteme entegre ederek doğru veriler ile çiftçilerin hareket etmesini sağlamayı başardılar. Pavo uygulaması tarladan veri roplar, bu verileri işleyerek uygun bitki yetiştirme koşullarına dair çiftçileri bilgilendirerek ekim zamanından, sulama ve hasat zamanına kadar olan süreçte çittçileri yani üreticileri doğru veriler ile bilgilendirerek üretimden daha fazla kazanç sağlamalarına yardımcı oluyor. Pavo, bu teknolojisi ile çiftçiler için artı kazanç ve doğru zamanlamayı sağlayarak tarımsal faaliyetlerde başta çiftçilere ve ülkelere en uygun teknolojiyi sunuyor.

Pavo, Türkiye’de sektör çalışanları ile bir araya geldi

T90 Blockchain Teknolojileri Derneği Başkanı Bünyamin Emeç

Blockchain ve Kripto Para sektöründen katılımcıların olduğu panelde söz alan T90 Blockchain Teknolojileri Derneği Başkanı Bünyamin Emeç, yaptığı sunumda Blockchain’in Endüstri 4.0 olduğunu ana akım medyanın sektörü yanlış ifade ettiğini söyledi. Emeç, bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak ve geliştiricilere yardımcı olmak için dernekleşmeye gittiklerini, sektörel bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi. İleri bir tarihte İstanbul’da ‘Uluslararası Para Festivali’ düzenlemeyi düşündüklerini söyleyen T90 Blockchain Tekonolojileri Derneği Başkanı Bünyamin Emeç, 4 ana başlık altında Endüstri Devrimlerinin evrelerini dinleyiciler ile paylaştı. Su ve Buhar gücünü keşfeden insanlığın, 1. Endüstri Devrimini gerçekleştirdiğini, Elektrik Gücü’nün keşfi ile birlikte insanlığın 2. Endüstri Devrimi evresi ile tanıştığını söyleyen Emeç, Bilgisayar Gücü ile birlikte 3. Endüstri Devriminin tamamlandığını söyledi. Emeç, son evre olan 4. Endüstri Devrimin ise en dikkat çekici devrim olduğunu bahse konu bu evrede ‘Büyük Veri Gücü’ne sahip olanların gelecekte daha çok söz sahibi olacağının altını çizdi.

Bünyamin Emeç; ‘En büyük güç veridir’

Bünyamin Emeç devamla şöyle dedi; ‘En büyük güç veridir. Veriyi elinde bulunduran en güçlü olacak. Bosch,  4. Endüstri Devrimi’ni başlatan markadır. Bu devrimde artık takas dönemi başlayacak. Yani Veri Takası dönemi başlayacak diyebiliriz. Pavo Coin nesnelerin interneti ile parayı tarımdan elde edilen veriler yardımı ile  bir araya getiren bir projedir. Pavo, tarımda kullanılıyor ve İsviçre’de doğdu’

Solak & Partners Hukuk Bürosu Ortaklarından Av. Elçin Karatay

‘Türkiye’de ICO projeleri için henüz kanuni bir düzenleme yok’

Panelde söz alan Solak & Partners Hukuk Bürosu Ortaklarından Av. Elçin Karatay ise ICO projelerine devletlerin yaklaşımlarından örnekler verdi. Türk Hukuku’ndan da örnekler veren Karatay, Türkiye’de bu anlamda yani ICO projeleri hakkında henüz bir düzenlemenin olmadığını söyledi.

ABD’nin ICO projelerine en sert yaklaşan ve en sert tedbirler alan ülke olduğunu belirten Av. Elçin Karatay, Malta’nın bu projelerde yeni ve popüler bir ülke olduğunu sözlerine ekleyerek devamla şöyle dedi; ‘ ICO projeleri hakkında Malta, 3 kanun getirdi. Tokenların niteliği için test şartı, white paper kaydı ve yatırım tavsiyesi verenlerin sistemde olmalarını istiyorlar. Malta’nın bu regülasyonlarını yavaş yavaş göreceğiz.’  

Karatay, Pavo’nun sözleşmelerini İsviçre hukukuna göre yapan bir ICO projesi olduğunu da sözlerine ekledi.  

Pavo ilk önce Japon borsalarında satışa verilecek

T90 Blockchain Derneği ile birlikte düzenlenen panelde konuşan Pavo CEO’su Erhan Çakmak, Pavo olarak 2 ofise sahip olduklarını, ilk Exchance’ye Japonya’da gireceklerini söyleyen bununda sebebinin Japonya’nın hala en büyük Kripto Para piyasasına sahip olduğunu ve bu oranında Japon GSMH’sının yüzde 3’üne karşılık geldiğini sözlerine ekledi. Bu düzeyde başka bir ülke olmadığını söyleyen Çakmak, isteyen alıcıların Japonya’da ki borsadan Pavo’yu alabileceklerini söyledi.

Pavo Ekibi

Ekovizyon Dergi / ekovizyon.com.tr

Facebook Comments

POST A COMMENT.