Fenerbahçe’den Tarihi Sponsorluk Anlaşması: Stadın Yeni Adı “Chobani Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi” Oldu!
Fenerbahçe, dünya devi Chobani ile yaptığı tarihi sponsorluk anlaşmasını resmen duyurdu. Bu anlaşmayla sarı-lacivertliler, hem stadyum isim hakkı hem de Avrupa maçlarındaki forma göğüs sponsorluğu için toplamda rekor bir gelire imza attı. Kulüp, 10 yılda stadyum isim sponsorluğundan 100 milyon Euro, forma göğüs sponsorluğundan ise 5 senede en az 20 milyon Euro gelir elde edecek.
Kulüpten yapılan açıklamaya göre, 2025-2026 futbol sezonundan itibaren 5+5 sezon geçerli olmak üzere stadyum isim sponsorluğu ve 2+3 sezon geçerli olmak üzere Futbol A Takımı Avrupa forma göğüs sponsorluğu için Chobani ile el sıkışıldı. Anlaşma detaylarına göre, 2025-2026 futbol sezonu ve devamındaki sezonlar için stadyum isim ve sponsorluk bedeli yıllık 10.000.000 Euro olarak belirlendi. Aynı sezon için Futbol A Takımı Avrupa forma göğüs sponsorluğu bedeli ise 4.000.000 Euro olacak ve sonraki sezonlarda Şampiyonlar Ligi veya Avrupa Ligi katılımına göre değişiklik gösterecek.
Hamdi Ulukaya’dan “Türkiye’nin en büyük sponsorluk sözleşmesi”
Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu’nda Genel Sekreter Burak Kızılhan, bu önemli iş birliğine dair açıklamalarda bulundu. Kızılhan, Chobani ile yapılan anlaşmanın sadece bir sponsorluktan öte, dünya çapında güçlü bir markayla iş birliği olduğunu vurguladı. Özellikle Chobani’nin kurucusu Hamdi Ulukaya’ya teşekkürlerini ileten Kızılhan, Ulukaya’nın Amerika’da sıfırdan başlayıp Chobani’yi dünyanın en önemli markalarından biri haline getirdiğini ve ülkesi adına attığı her adımın gurur kaynağı olduğunu belirtti. Kızılhan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hamdi Ulukaya’nın şahsen yaptığı ve ABD iş dünyasından topladığı 100 milyon dolarlık yardımın takdire şayan olduğunu ekledi. Burak Kızılhan, “Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük sponsorluk sözleşmesini yaptığımızı büyük bir gururla ilan ediyoruz. Bundan sonra stadımızın ismi Chobani Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi olacak.” ifadelerini kullandı.
Ali Koç: “Topluma bağlılığımızı yansıtan güçlü bir ortaklık”
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da Kalamış Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu toplantısında Chobani ile yapılan bu anlaşmanın önemine değindi. Koç, stadyum isim sponsorluğunu Chobani ile gerçekleştirdiklerini belirterek, Ülker Grubu ve Murat Ülker’e camia adına teşekkürlerini sundu.
Başkan Koç, bu büyük ve gurur verici anlaşmanın yanında bir diğer önemli yönüne daha dikkat çekti: “Her yıl 1 milyon dolarlık bir meblağın, mutabık kalacağımız bir sosyal sorumluluk projesi için ülkemizde bağışlanacak olması.” Ali Koç, Hamdi Ulukaya’ya bu iş birliği için en içten teşekkürlerini iletti. Ulukaya’yı “bu topraklarda doğmuş, Anadolu’nun çalışkanlığını ABD’ye taşımış, çocukluğundan itibaren Fenerbahçe’ye faydalı olmayı hayal etmiş bir Fenerbahçeli” olarak nitelendiren Koç, Fenerbahçe gibi Türkiye’nin en köklü camiasıyla iş birliğinin Chobani için sadece bir sponsorluk değil, topluma olan bağlılığını yansıtan güçlü bir ortaklık olduğunu vurguladı.
Bu anlaşma, Fenerbahçe’nin sadece sportif anlamda değil, kurumsal ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında da güçlü adımlar attığının önemli bir göstergesi olarak kayıtlara geçti.
EKOVİZYON DERGİ – ekovizyon.com.tr










