SPK Araştırma Dairesi Bitcoin Hakkında Önemli Bir Rapor Yayınladı

Bitcoin ile ilgili Sermaye Piyasası Kurulu Araştırma Dairesi tarafından geçtiğimiz günlerde geniş kapsamlı bir rapor yayınlandı.
Dr. Abdurrahman ÇARKACIOĞLU tarafından hazırlanan raporda; Bitcoin, Kripo Paralar, Altcoinler, Blockchain teknolojisi ve Madencilik gibi bir çok önemli konuda detaylı incelemeler yer alıyor.

SERMAYE PİYASASI KURULU Araştırma Daire Başkanlığının 20.10.2016 Tarihli Görevlendirmesi Uyarınca 2 aylık bir çalışmanın sonunda hazırlanan rapor her ne kadar SPK’nın resmi görüşünü yansıtmayıp tamamen yazarın kendi görüşlerini içeriyor olsa da tam anlamıyla objektif ve geleceğe ışık tutacak bir çalışma olarak değerlendirilmelidir.

Bitcoin ve genel olarak kripto paralar ve buna bağlı teknolojiler ile ilgili olarak tüm dünyada çok geniş kapsamlı bir araştırma ve geliştirme süreci yaşanırken Türkiye’de resmi kurum/kuruluşların ve özel sektörün bu konudaki çekimser tavrı uzun zamandan bu yana bizim de yakından takip ettiğimiz bir durumdu. Dr. Abdurrahman ÇARKACIOĞLU tarafından hazırlanan bu rapor ışığında hem sektörel hem de yasal anlamda inovatif adımların atılması kolaylaşacaktır. Sadece bu nedenle dahi bizler CoinTürk ailesi olarak raporun hazırlanmasında emeği geçen herkese ekosistemin sıkı takipçileri adına teşekkür ediyoruz.

23 Kasım 2013’te Türkiye’de BDDK tarafından bir basın açıklaması yapılmış ve Bitcoin ile ilgili çekimser bir duruş sergilenmişti. Geçen 3 yılın ardında tüm dünyada yaşanan gelişmeler kaçınılmaz olarak Bitcoin ve Blockchain teknolojisine daha dikkatli ve ön yargısız yaklaşmak gerektiği fikrini güçlendirdi. Söz konusu rapor bu konudaki cesur tavrı ile bizleri heyecanlandırmayı başardı. Umuyoruz ki gelecek dönemde bu rapor ışığında hem kamusal alanda hem de özel sektörde önemli gelişmeler yaşanacaktır.

Raporun Sonuç bölümünden;

 

68 sayfadan oluşan SPK Bitcoin Raporu ‘nu indirebilirsiniz. Keyifle ve dikkatle okumanız dileğiyle…

 

Kaynak: coin-turk.com

Facebook Comments

POST A COMMENT.