Home / Türkiye / Beta Yeni Han’da ‘Topraktan Fincana Kahve’ kitabının lansmanı yapıldı

Beta Yeni Han’da ‘Topraktan Fincana Kahve’ kitabının lansmanı yapıldı

Beta Yeni Han'da 'Topraktan Fincana Kahve' kitabının lansmanı yapıldı

Gastronomi ve kahve alanında Türkiye’nin en önemli isimlerinden Best of the Best sertifikalı yazar ve kahve olarak sunulan Cenk R. Girginol, Best in the World ve Best of the Best 30 yıl dahil olmak üzere 11 uluslararası ödüllü ilk iki kitabının tamamen yenilenmiş versiyonlarının Beta Yeni Han’da basın ve özel davetlilere lansmanını gerçekleştirdi.

Adnan Ateş’in haberi;

Bugüne kadar sanatsal ve kültürel pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan tarihi Beta Yeni Han, bu kez kitap ve kahve tutkunlarını ağırladı. Ünlü gastronomi yazarı Cenk R. Girginol, 16. yüzyılda İstanbul’da kahvenin ilk kavrulduğu yer olarak bilinen Beta Yeni Han’da gerçekleştirilen lansmanda okurlarıyla bir araya geldi. Cemiyet ve İş doğumunun önemli isimlerinin katıldığı etkinlikte Girginol, Uluslararası Gourmand Ödülleri sahibi olan ve Mundi Yayınları tarafından yenilenmiş versiyonlarıyla yeniden basılan Topraktan Fincana Kahve ve Fincandan Lezzete Kahve kitaplarını Oynattı. Kahvenin çiğleşmeden başlayarak fincanımıza gelene kadar tüm yolculuğunun keyifli bir sohbet eşliğinde aktarıldığı etkinlikte, bir yandan tarih ve kültür yaşatan kadim hanın keyfini çıkarırken bir yandan da Brezilya, Kostarika, Guatemala ve Endonezya gibi dünyanın farklı ülke kahvelerini ve kumda pişirilen Türk kahvesini deneyimiledi.

Cenk R.Girginol’un hem yazım süreci hem geleneksel hem de İngilizce olarak sürdürülen temsili hem bu süreçteki Bedensel deneyimlerinden hikayelerinden ve yaşadığı mutluluktan bahsederek teşekkürlerini iletti.

16. yüzyılda İstanbul’da kahvenin ilk kavrulduğu yer olarak bilinen tarihi Beta Yeni Han, bu kez kitap ve kahve tutkunlarının buluşma noktası oldu. Tarihi han, 6 Mayıs Salı günü, Türkiye’nin en önemli gastronomi yazarlarından Kahve Gurmesi Cenk R.Girginol’u ağırladı. Eminönü-Tahtakale’de yer ve tarihte bilinen İstanbul’un ilk kahvehanesi olma özelliğini taşıyan Beta Yeni Han’da kitap ve kahve severlerle bir araya gelen Girginol, hem Mundi Yayınları tarafından yeniden basılan kayıtlı kitaplarını imzaladı hem de kahvenin yolculuğunun yolculuğu üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını Beta Gıda İstanbul Şube Müdürü Hatice Uğur’un yaptığı etkinliğe kitapseverlerin yanı sıra cemiyet, iş ve kahve sektöründe de önemli isimlerle ilgi gösterildi.

Kahve ülkesindeki dünyanın en iyi kitapları arasında

“Gastronominin Oscar’ı” olarak görülen, Uluslararası Gourmand Cook Book Awards’da Best of the Best ve Best in the World olmak üzere 11. sahibi olan iki eserini içeren; Topraktan Fincana Kahve ve Fincandan Lezzete Kahve kitaplarının yenilenen versiyonlarını anlatan ünlü gastronomi yazarı, kahvenin çiğ halde toplama tekniklerinden kavurma derecelerine, kahve türlerinden demleme yöntemlerine, ideal kahve reçetelerinden kahveli tariflere, bir kahve severin bilmesi gereken tüm bilgileri kolaylıklarla paylaştı. Girginol, kahvenin tadı ve açma işleminin yanı sıra anında dönüm noktalarını ve kahve üzerine anlatılmış masalsı hikayeleri kahve severlere keyifli bir sohbetle aktardı. Bu keyifli sohbete Brezilya, Kostarika, Guetemala ve Endonezya gibi yöresel kahveler ve kumda pişirilen A’la Türk kahveleri de grubu yaptı.

İstanbul’un ilk kahve müzesini ziyaret ettiler

İmza günü etkinliği için İstanbul’da kahvenin ilk kavrulduğu yer olan tarih Beta Yeni Han’ı tercih etmesinden dolayı dengeli mutluluk aktaran Beta Gıda İstanbul Şube Müdürü Hatice Uğur, Cenk R. Girginol’a teşekkürlerini sunarken, Beta Yeni Han’ın İstanbul’un ve kahvenin tarihindeki önemine değindi. Uğur, “Geçmişte sırasıyla Emin Han, Tahmis Han, Hasırcılar Han isimleriyle anılan ve bugün Beta Yeni Han olarak bilinen bu bölgesel Osmanlı Kahve kültürünün yerleşik bölgedeki mimari ve sosyal bağlamı ile tarihte halihazırda kullanılan 1554’te açık ilk kahvehane olma özelliğini taşıdığını” ifade etti. Beta Gıda tarafından tarihi dokusu korunarak yapılan onarım sırasında gün tarihinde kayıtlı tarih kahve fırınını ve onu nasıl müze haline getirdiklerini anlatan Uğur, belgeleri İstanbul’un Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilk kahve müzesini ziyaret etmeye davet etti.

Kitapların Editörü, Can Yayınları ve Mundi Kitap’ın da yeteneği Merin Sever de yaptığı konuşmada böyle önemli işlevler okuyucu ile buluşmasında Mundi ekibi ile inanılmaz bir çalışma ve okudu kitapların ele aldığı ve bu değerli eserler yazar ve yayınevi birlikteliğinden dolayı çok mutlu oldu.

Cenk R.Girginol’un hem yazım süreci hem geleneksel hem de İngilizce olarak sürdürülen temsili hem bu süreçteki Bedensel deneyimlerinden hikayelerinden ve yaşadığı mutluluktan bahsederek teşekkürlerini iletti.

EKOVİZYON DERGİ – ekovizyon.com.tr

Etiketlendi:

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın!