WWB Agency, Türkiye markalarının dijital ihracat ile dünyaya açılmasına destek oluyor

Yeni nesil bir dijital ihracat ajansı WWB Agency, Türkiye’de ve global online pazaryerlerinde konumlanmak isteyen şirketlere sunduğu A’dan Z’ye kapsamlı çözümlerle dünya pazarlarını hedefliyor.

Yeni nesil dijital ihracat ajansı WWB Agency, dünya pazarlarında yer almak isteyen şirketlerin rehberliğini üstleniyor. WWB Agency, dijital ihracat yapmak isteyen ama nereden başlayacağını, hangi ülkeye ve online pazaryerine nasıl gireceğini bilmeyen şirketlere İstanbul ve Londra ofisleriyle hizmet veriyor.

Markaların Türkiye’de ve global online pazaryerlerindeki online mağaza satış süreçlerini tüm aşamalarıyla üstelenen WWB Agency, tüm çözümlerini E-İhracat ve online pazaryeri yönetim hizmetleri çatısı altında sunuyor. Bu çatı altında E-İhracat yapmak isteyen başta KOBİ’ler olmak üzere tüm şirketlere, online pazaryerlerindeki mağaza kurulumundan, aylık aktif mağaza yönetimine, kampanya kurgusundan, satış artırıcı aksiyonlara kadar tüm süreçte tam kapsamlı destek veriyor. Halihazırda 20 şirkete çözüm sunan WWB Agency, yıl sonuna kadar hizmet verdiği şirket sayısını 50’ye çıkarmayı hedefliyor.

E-ihracatta A’dan Z’ye hizmet sunuyor

Dijital dönüşümün hayatın her alanında olduğu gibi ticaret ve ihracatta da etkin rol oynadığını belirten WWB Agency CEO’su Ahmet Yağlıcıoğlu, “Biz bu dönüşümde Türkiye’nin önemli markalarına, KOBİ’lerine destek veriyoruz. E-İhracatın dilini dinamiklerini her biri alanında uzman ekibimizle birlikte yeni dünyaya adapte olmak isteyen şirketlere sunuyoruz. Mevcut koşullarda ülkemizde E-İhracat yapmak isteyen şirketlerimizin önüne çıkan engelleri aşmaları konusunda önemli bir bilgi birikimimiz var. Ülkemizde marklarımızın kalite ve standart konusunda tartışmasız bir gücü var. Ancak E-İhracat dünyası klasik dünyanın dışında bir iki adımdan oluşmuyor. Özellikle lojistik, depolama ve satış sonrası hizmetler önemli bir adım. Bu alanda geliştirdiğimiz iş birlikleri ile şirketlere A’dan Z’ye bir hizmet sunuyoruz” dedi.

Yüzde 18’lik artış

Özellikle pandemiyle birlikte e-ticaret hacminin bir yıl öncesinde yüzde 18 arttığını görüyoruz diyen Yağlıcıoğlu, şöyle konuştu: “Bununla birlikte ticarette sınırlar da ortadan kalkıyor. Burada global çapta 3,9 trilyon dolar değerinde bir pazar oluşmuş durumda. Pazaryerlerine aylık olarak toplam 9 milyar giriş yapılıyor. Global pazaryerlerine bakarsak; ABD, Avrupa ve Körfez Ülkeleri’nde (GCC) Amazon, ABD ve İngiltere’de Ebay ve Etsy, Almanya’da Zalando, Polonya’da Allegro, Hollanda ve Belçika’da bol.com, Rusya’da Ozon ve Joom öne çıktığını görüyoruz. ABD, İngiltere ve Çin’de e-ticaret platformları üzerinden yılda birden fazla alışveriş yapma oranı yüzde 95, Avrupa Birliğinde yüzde 65 iken Türkiye’de bu oran sadece yüzde 33. Biz WWB Agency olarak, sunduğumuz hizmetlerle bu pazarlarda yer almak isteyen şirketlere destek olmak için hazırız. Sunduğumuz hizmetler kapsamında, ihracatçı şirketlere yurtdışına E-İhracat süreçlerinde nasıl yol almaları gerektiğiyle ilgili strateji yol haritası hazırlıyoruz. Dijital ihracat süreçlerindeki tüm web altyapı, yazılım, tasarım, kargo, ödeme altyapısı, entegrasyon, lojistik, yurt dışı şirket kurulum ve Almanya ile Hollanda’da konumlanan depolarımızla yurt dışı depo ihtiyaçları konusunda çözüm hizmetleri sunuyoruz. Yurt dışındaki ve Türkiye’deki online pazaryerlerinde şirketler adına online mağaza açıyor ve yönetiyoruz. E-İhracat, pazaryerleri yönetimi, marka yönetimi, dijital pazarlama ve web yazılımı alanında uzmanlaşmış ekibimizle sunduğumuz hizmetlerle pazarda önemli bir boşluğu doldurduğumuza inanıyoruz.”

Geniş yelpazede çözümler

WWB Agency, marka sağlık raporu, E-İhracata hazırlık ve pazaryerleri yönetimi başlıkları altında topladığı hizmetleriyle geniş bir yelpazede hizmet sunuyor. Şirketlerin ürünlerinin en çok satılabileceği ülke, bölge ve online pazaryeri analizini yapan ve stratejisini kurgulayan WWB Agency, web site altyapısı, pazaryerlerine özel mağaza kurgusu ve online satışları artıracak çalışmalarla müşterilerinin online satış departmanı gibi çalışıyor. 

EKOVİZYON DERGİ – ekovizyon.com.tr

Facebook Comments

POST A COMMENT.