Şanlıurfa'nın kadim ve zengin mutfak kültürünü dünyaya tanıtmayı misyon edinen Şef Ali Keskin, sadece bir aşçı değil, aynı zamanda bir kültür elçisi. Unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetleri gün yüzün...
Hayati unsurlar olan gıda; çevre, insanlar, tarih, toplum ve kültürle o kadar iç geçmiştir ki, bugün yiyip içtiğimiz hiçbir şey inançlarımızdan, değerlerimizden ve sosyal bağlamdan bağımsız düşünüleme...
İstanbul'un kalbinde, Zeytinburnu Fişekhane'nin hemen yanında, Yedimavi sitesinde lezzet ve geleneğin harmanlandığı eşsiz bir mekan: Basri Baba Anadolu Kebapları. Bu restoran, zengin Anadolu mutfağını...
Bir yemeğe binlerce dolar kaptıran, itiraz edince de dayak yiyen turistlerin şikâyetleri üzerine, 7/24 çalışan özel ekip kuruldu. Bir yemeğe binlerce dolar kaptıran, itiraz edince de dayak yiyen turis...
Dünyanın en iyi restoranı seçilen İtalya’nın Modena kentindeki Osteria Francescana’nın sahibi Şef Massimo Bottura, Rio’daki 2016 Olimpiyatları’nda artan yiyeceklerden fakirler ...
Yere düşen herhangi bir yiyeceğin beş saniyeden fazla yerde kalmadığı sürece mikrop taşımadığı kanısı yaygındır. Bu inanç ne kadar bilimseldir? Yere düşen yiyecekler gerçekten de beş saniyeden az kald...










