Türk mermercilerden MIPIM’de büyük çıkış: “I am Turkish Stone”

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, gayrimenkul sektörünün buluşma noktası MIPIM’de kabuğunu kıracak. İMİB, binyıllardır Anadolu’dan dünyaya ihraç edilen Türk doğaltaşının kalite ve çeşitliliğini endüstrinin ötesine geçerek mimar, tasarımcı ve son kullanıcılara “I am Turkish Stone” (Ben Türk taşıyım) diyerek anlatacak.

Türk doğaltaş sektörü, her yıl Fransa’nın Cannes şehrinde gayrimenkul sektörü ve mimarlık firmalarının katılımıyla gerçekleşen MIPIM fuarında büyük bir marka tanıtımına hazırlanıyor. 13-16 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan MIPIM’de Türk doğal taşı damga vuracak.

Türk doğaltaşının Anadolu topraklarındaki binlerce yıllık yolculuğunun bugün de devam ettiğine, kalitesi ve çeşitliliğiyle dünyanın en sıra dışı bina tasarımları ve mekanlarında kullanıldığına dikkat çeken İMİB “I am Turkish Stone” (Ben Türk taşıyım) diyerek markalaşma çalışmalarına hız veriyor.

Dünya doğaltaş pazarının yüzde 10’unu gerçekleştirmelerine rağmen Türk doğaltaşının kalitesi ve çeşitliliği göz önüne alınırsa hak ettiği yer ve değerde olmadığına dikkat çeken İMİB Başkanı Aydın Dinçer, “Markalaşarak Türk mermerini tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Doğal taşımızın tasarım dünyasıyla entegrasyonunu sağlayabiliriz” dedi.

Hedef son kullanıcı

Türk mermerinin kalitesinin sektör tarafından bilindiği, ancak tüm dünyada mimarlık ofislerinin ve son kullanıcının marka algısını artırmaya ihtiyaçları olduğunu kaydeden Dinçer şöyle devam etti: “Türk mermerini uluslararası pazarda markalaştırıp katma değerini yükseltmek için karar vericilere, proje hazırlayan mimarlara ulaşarak Türk mermerini tüm yönleriyle anlatmamız ve tanıtmamız gerekmektedir.Son kullanıcının Turkish Stones’u tanıması sektörü düşük fiyat sıkıntısından kurtaracaktır. Bunun için ihtisas fuarlarının yanı sıra son kullanıcının veproje üreticilerinin, tasarımcıların mermerimizi tanıyacağı Milano’da, Miami’deki tasarım haftaları, Dünya çapındaki mimarlık bienalleri, festival vb. organizasyonlarda yer almak için çaba sarf ediyoruz.Turkish Stones markasının tanıtımında tüm üyelerimizin hassas kesim, paketleme ve terminler konusunda titizlik göstermesiyle de önemli bir yol katedebiliriz.”

Ekovizyon Dergi / ekovizyon.com.tr

Facebook Comments

POST A COMMENT.