Türk mermer ve doğal taşı Ortadoğu’da görücüye çıktı

Türk mermer ve doğal taşını tanıtma imkanı sunan ve 4 gün süren Ortadoğu’nun en büyük mermer fuarı Dubai Middle East Stone-2017 tamamlandı.
Ortadoğu’nun en büyük mermer ve doğal taş fuarı olan Dubai Middle East Stone-2017, 22-25 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. Türk Mermer Maden Vakfı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin öncülüğünde 2017’nin Türk Doğal Taşları Tanıtım Yılı ilan edilmesiyle uluslararası tüm ilgili fuarlara güçlü katılımı hedefleyen Türk mermer firmaları, Dubai’de de stand açtı. Mermer, granit, traverten gibi doğal taşlar ve mozaik gibi dekoratif ürünlerin sergilendiği fuarda 30’a yakın Türk firması da yerini aldı.
 
ORTADOĞU’DAKİ DURGUNLUK FUARA YANSIDI
Fuarla ilgili konuşan Türk Mermer Maden Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Erol, fuarın bu sene beklenen ilgiyi göremediğini belirtti. “Ortadoğu’da yaşanan durgunluk bu fuara da yansıdı, yurtdışından çok az ziyaretçinin geldiği fuar genelde sönük geçti” dedi. Fuarın beklenen ilgili görememesinin katılımcıları üzdüğünü belirten Erol, “Oysa Çin Fuarı ile başlayan sezonun İzmir Doğal Taş Fuarı ile hareketlenmişti. Ardında da nisanda Amerika’da düzenlenen Coverings Fuarı da Türk firmaları açısından oldukça iyi geçmişti” diye konuştu.
 
AMACIMIZ REKABET GÜCÜNÜ ARTTIRMAK
2017’yi Türk Doğal Taşları Tanıtım Yılı ilan ettiklerini hatırlatan Ersoy Erol, “Beklenen ilgiyi görememesine rağmen Dubai fuarı Türk firmalarının Ortadoğu’ya açılması konusunda en önemli kapı konumunda. Birçok alt ve üst yapı yatırımını tamamlamakta olan BAE’nin, önümüzdeki yıllarda doğal taş ithalatının artmasını bekliyoruz ve bu fuar Türk doğal taşını BAE’li firmalara tanıtmamız açısından iyi oldu” dedi. Erol, sözlerini şöyle tamamladı: “Önümüzdeki uluslararası fuarlarda daha güçlü katılımla Türk mermerini dünyaya tanıtacağız ve Türk doğaltaş üreticilerinin uluslararası pazarda rekabet gücünü arttıracağız.”
 
Ekovizyon Dergi/ekovizyon.com.tr

Facebook Comments

POST A COMMENT.