Dünya bunu konuşuyor: Sekreterine 75 Milyon dolar bırakan patron

İtalya’da 90 yaşında yaşamını yitiren bir milyoner işadamı, nakdi varlığının yarısı olan 75 milyon doları miras olarak sekreterine bıraktı.

İtalya’da 90 yaşında yaşamını yitiren bir milyoner işadamı, nakdi varlığının yarısı olan 75 milyon doları miras olarak sekreterine bıraktı. Mirasın kalan kısmı, işadamının 5 yeğeni arasında bölüştürülecek

68 yaşındaki Germana Chiodi, 48 yıl boyunca, İtalya’nın en büyük dördüncü süpermarket zinciri Esselunga’nın sahibi Bernardo Caprotti’nin sekreterliğini yaptı. Caprotti, vesayetinde, “Yıllar boyunca bana yaptığı yardımdan dolayı ona (Chiodi’ye) sonsuz teşekkürümü bildirmek istiyorum” diye yazdı.
 
İtalya’da ölenin akrabası olmayan mirasçıların aldıkları paranın yüzde 8’ini vergi olarak ödemeleri nedeniyle Chiodi’nin eline geçecek meblağ yaklaşık 69 milyon euro olacak.
 
Eşi Giuliana Albera ve kızı Marina’ya, Esselunga süpermarketlerinin de içinde bulunduğu ‘İtalya Süpermarketleri’ holdinginin hisselerinin yüzde 70’ini bırakan Capriotti, kalan hisseleri de ilk evliliğinden olan çocukları Giuseppe ve Violetta’ya bıraktı.
 
Vesayetinde, bu miras dağıtımının tüm aile üyelerinin yararına olacağını kaydeden merhum işadamı, mirasçıların aralarında kavga etmemesi ve vesayetini mahkemeye taşımaması umudunu da dile getirdi.

Facebook Comments

POST A COMMENT.