22. Yüzyılın teknolojisi Blockchain İstanbul’da tüm detayıyla konuşuldu

Blockchain, Bitcoin ve Crypto Para uzmanları, sosyal medya fenomenleri, sektör medyası ve sektör çalışanları bu yıl  ilk defa düzenlenen CCT Blockchain Summit’te bir araya geldi.

CCT Blockchain Summit & Startupblockchain.io Koordinatörü Yasin Şerifoğlu

Yoğun ilginin olduğu organizasyonun açılış konuşmasını CCT Blockchain Summit & Startupblockchain.io Koordinatörü Yasin Şerifoğlu yaptı.  Organizasyona katkısı olan firma ve akademisyenlere teşekkür eden Şerifoğlu, etkinliğin önümüzde ki yıllarda da devam etmeyi düşündüklerini, söyledi.

Blockchain Teknolojisi ve Alt Yapısı’nın konuşulduğu 1. Oturumda söz alan TÜBİTAK BİLGEM Blokzincir Araştırma Laboratuvarı Direktörü Mehmet Sabır Kiraz “Blokzincir’e Teknik Giriş” konulu sunum yaptı. Crypto paraların değerlerine değinen Kiraz, Blockchain’de teknik olarak nasıl yer alınacağını ve Blockchain’in gelecekti rolüne değindi. Blockchain’in kullanım açısından çeşitlilik arz ettiğini söyleyen Kiraz, her verinin kayıt altına alındığı Blokzincir’de Halka Açık , Gizli veya İzinli olmak üzere çok değişik özellik ve kullanım amacı olduğunu söyledi. Mehmet Sabır Kiraz, Blokzincire başlamadan önce ihtiyacın belirlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Akıllı Sözleşmeler konulu bir sunum yapan MINDSTONE Yönetici Ortağı Tansel Kaya, Akıllı Kontratın çalışma mantığına değinen Kaya, geleneksel sözleşmeler ile Akıllı Sözleşmeleri kıyaslayarak Akıllı sözleşmelerin önemine vurgu yaptı. Bu tür sözleşmelerin otonom proğramlardan oluştuğunu, para gönderip alabildiklerini, şeffaf olduklarını geri dönülemez olduklarını ve Akıllı Sözleşmelerin önemli özelliklerinden sadece bir kaçı olduğunu sözlerine ekledi. Etherum’un Akıllı sözleşmelere’de ki rolüne de değinen Tansel Kaya, Etherum’un Crypto Para olmakla birlikte aynı zamanda Akıllı sözleşmeler ile daha çok ön plana çıktığını sözlerine ekledi. 

Defterhane Kurucu Ortağı ve Blockchain Girişimcisi Cemil Şinasi Türün “Türkiye’de ve Dünya’da Blockchain” başlıklı bir sunum yaptı. Vadeli çeklerin aslında yerli Blockchain sistemi olduğunu söyleyen Türün, çeklerin defalarca el değiştirdiğini ve her değişiklikte ekonomik bir değer oluştuğunu sözlerine ekledi.  Çekte kredi yaratıldığını, olmayan paranın varmış gibi belirlenen bir süre sonra ödeme yapıldığını söyleyen Türün, Bitcoin’de ise bunun olmadığını, Bitcoiiniz yok ise ödeme yapılamayacağını söyledi. Bitcoin’in bankalara rakip olmadığını söyleyen Türün, bankaların temel işlevlerinin; kredi vermek, ödeme sistemleri işletmek, para transferi ve diğer online işlemler olduğunu da sözlerine ekledi. 

 

GÜNCELLENİYOR..

 

Ekovizyon Dergi/ekovizyon.com.tr

Facebook Comments

POST A COMMENT.