Harker yine mart ayını işaret etti

Haftanın ikinci işlem gününde Asya borsalarında karışık bir tablo var. Japonya Nikkei %0.71, Güney Kore KOSPI %0.80 ve Çin Shanghai Composite endeksi %0.30’a artıdayken Avustralya ASX %0.07, ve Hong Kong Hang Seng endeksinde %0.40’a yakın kayıplar görüyoruz.

Philadephia Fed Başkanı Harker yaptığı açıklamalarda Fed’in faiz artırımlarında geride kalmadığını ve Mart ayında faiz artışlarını destekleyeceği söylemini yeniledi. Mart ayının masadan kaldırılmaması gerektiğini dile getiren Harker’ın şahin tondaki açıklamalarının ise piyasalar üzerindeki etkisi sınırlı oldu diyebiliriz. Kendisi zaten şahin duruşuyla biliniyor ve öncekilerden çok da farklı açıklamalar yapmadı açıkçası.

Ayrıca Avustralya’dan RBA Şubat ayı toplantı tutanakları yayınlandı. RBA Avustralya Doları’nın yükselen emtia fiyatlarının etkisiyle değer kazandığına vurgu yapıyor ve istihdam piyasasında belirsiz bir momentum olduğunu belirtiyor. Enflasyon üzerindeki aşağı yönlü risklerin ise öngörülenden daha kalıcı olabileceğine vurgu yapılmış. Tutanaklarda yeni bir cümle karşımıza çıkmaması sebebiyle AUDUSD’de önemli bir fiyatlamaya şahit olmadık.

Açıklanan verilere baktığımızda ise Japonya’dan imalat PMI’ın 53.5 ile beklentilerden iyi geldiğini gördük. Bugün de gün içerisinde Euro Bölgesi ve ABD’den imalat – hizmetler PMI verilerini takip edeceğiz. Ancak gelecek olan verilerin pariteler üzerinde çok sert bir etki yaratmasını beklemiyoruz.

Kaynak: www.forexkocu.com

Facebook Comments

POST A COMMENT.