Sanayi 4.0 insan kaynağını da dönüştürüyor

Management Centre Türkiye (MCT) tarafından 1995’ten bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen İnsan Kaynakları Zirvesi, 15 – 16 Şubat 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar’da “DNA – Decoding The New Age” – “Yönetim, Yeni Çağın Kodları ile Yeniden Yazılıyor” temasıyla 22’nci kez kapılarını açtı. 2 gün boyunca 17’si yabancı 86 konuşmacı, yönetim ve İnsan Kaynakları alanındaki en güncel uygulamaları, sorunları ve fırsatları katılımcılara aktaracağı zirvede konuşan Management Centre Türkiye CEO’su Tanyer Sönmezer, “Robot teknolojileri artık bilim kurgu değil, robotlar yakın gelecekte çalışma arkadaşlarımız olacak” dedi.

Management Centre Türkiye (MCT)’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği İnsan Kaynakları Zirvesi, İstanbul Lütfi Kırdar’da “DNA – Decoding The New Age” – “Yönetim, Yeni Çağın Kodları ile Yeniden Yazılıyor” temasıyla başladı. Konferans başkanlığını “Forty Over 40 2015” listesinde yer alan ve dünyada takip edilmesi gereken 40 kadın arasında gösterilen Management Centre Türkiye Genel Müdürü Didem Gürcüoğlu Tekay ile Management Centre Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Alper Utku üstlendiği zirvenin ilk gününde Sanayi 4.0 devriminin insan kaynaklarına etkileri tartışıldı.

Finansbank ve Kariyer.net’in Ana Sponsorluğunu üstlendiği zirvede konuşan Management Centre Türkiye CEO’su Tanyer Sönmezer, “Sanayi 4.0 hayatımıza birçok şey getiriyor. Sanayi devrimi kocaman bir dalga gibi fiziksel, dijital ve biyolojik bir dönüşüme neden oluyor. Bu 3 mega trend hayatımızı değiştirmek için gümbür gümbür geliyor” dedi.  Sürücüsüz araç teknolojilerine değinen Sönmezer, “yeni nesil yakın gelecekte otomobile sürücüsüz otomobil anlamına gelen otonomus diyecek, çünkü sürücümüz otomobiller artık hayal değil kullanılmaya başlayan teknolojiler. Bu dönüşüm çalışanları da etkileyecek. Şimdiden sürücüsüz kamyonlarla taşımacılık denemelerine başlandı. Bu da 10 yıl içinde 1,3 milyon kamyon şoförünün işsiz kalma riskini doğuracak” dedi.

ROBOT ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA HAZIRLANIN

Robot teknolojilerinin artık bilim kurgu olmadığını hatırlatan Sönmezer, “Robotlar yakın gelecekte çalışma arkadaşlarımız olacak. Iphone telefonları üreten fabrikada şu anda 26 bin robot görev yapıyor. Bu örnekler her geçen gün artacak. Bugün iş dünyasında kadın ve erkek eşitliğini tartışıyoruz ama inanın yakın zamanda kadın, erkek ve robot eşitliğini değerlendirmeye başlayacağız. Değişim çok hızlı gerçekleşiyor” diye konuştu.

Ekovizyon Dergi/ekovizyon.com.tr

 

 

Facebook Comments

POST A COMMENT.