Dolar neden yükseliyor?

Dolar/TL’de dünkü hareketi gelişmeler sonrası oynaklığın arttığını gördük. Önce ABD verileri sonrası yükselen dolar, ardından Yellen’ın Temsilciler Meclisindeki sunumu sonrası da düşmüştü.

Bugün ise dolar endeksindeki düşüşe rağmen TL ve diğer gelişmekte olan para birimlerinde değer kaybı olduğunu gözlemliyoruz. Aslına bakarsanız TL’nin diğer para birimlerine göre daha negatif bir ayrışma olduğunu görebiliriz.

Bugün kur üzerinde etkili olabilecek gelişmeler ise şöyle;

– Yine TCMB’nin likidite adımları piyasaların gündeminde olacak. Zira piyasalar sıkılaştırmada herhangi bir geri adım atılıp atılmadığını gözlemleyecek. 

– Yurt içinden veri akışının olmadığı günde ayrıca bugün saat 16:30’da ABD’den açıklanacak olan inşaat izinleri ,Philadelphia FED imalat endeksi ve işsizlik değişimi verileri kur üzerinde etki yaratacaktır. Beklentilerden iyi açıklanabilecek veriler kurdaki yükselişlerin devamını sağlar.

 Dün bahsettiğimiz 3.67 seviyesinin üzerinde kalınması ile bugün 3.68 üzerine çok rahat ulaşıldığını gördük. Şimdiki üst nokta ise 3.6930 seviyesi buranın tam olarak alınması durumunda yükselişler daha da ciddi bir hale gelebilir. Aşağıda ise 3.66 seviyesinin geçilmesi durumunda düşüşler 3.64 seviyesine kadar sürebilir.

Kaynak: www.forexkocu.com

Facebook Comments

POST A COMMENT.