ABank’ta sermaye artırımı ve yeni Yönetim Kurulu Başkanı

ABank’ın yüzde 100’üne sahip olan The Commercial Bank’in ilk icraatı 210 milyon TL’lik sermaye artırımı oldu. Ayrıca, hisse devrinin doğal sonucu olarak, ABank Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, The Commercial Bank Yönetim Kurulu Üyesi “Omar Hussain Alfardan” getirildi. The Commercial Bank CEO’su, “Joseph Abraham” ve “Paul Gossiaux”, ABank yönetim kuruluna giren yeni isimler olurken; ABank Genel Müdürü Müge Öner’in asaleten ataması gerçekleşti.

Yılsonunda, Körfez bölgesinin en önemli bankalarından The Commercial Bank‘in yüzde 100 iştiraki haline gelen ABank, 2017‘nin ilk sermaye artırımı, Yönetim Kurulu değişiklikleri ve Odaklı Bankacılık stratejisiyle; sürdürülebilir büyüme hedefine daha güçlü adımlarla ilerliyor.

ABank’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı, Omar Hussain Alfardan

Aralık 2016’da gerçekleşen hisse devrini takiben ABank Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine, The Commercial Bank Yönetim Kurulu Üyesi “Omar Hussain Alfardan” getirildi. The Commercial Bank CEO’su Joseph Abraham ve Paul Gossiaux ise, ABank yönetim kuruluna giren yeni isimler oldular. Ayrıca ABank’ta Genel Müdürlük görevini Mart 2016’dan beri tüm yetki ve sorumluluklarıyla icra eden Müge Öner‘in asaleten ataması gerçekleşti.

210 milyon TL’lik sermaye artırımı

ABank, 2016’nın ilk yarısında gerçekleştirdiği 150 milyon TL’lik sermaye artışını takiben 210 milyon TL’lik yeni artış ile 2017’nin ilk sermaye artırımını gerçekleştirirken; sürdürülebilir büyüme hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ABank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Müge Öner, bu sermaye artırımının, Katar’ın ilk özel bankası olan The Commercial Bank‘ın, ABank’a ve Türkiye ekonomisine güveninin yeni bir göstergesi olduğunu vurgulayarak; “Son birkaç yılda, uluslararası alanda saygın bir bankayla aynı ailede olmanın faydalarını, sendikasyon kredileri ve tahvil ihracı gibi işlemlerde net olarak tecrübe etmiştik. The Commercial Bank sayesinde hissettiğimiz uluslararası itibar gurur vericiydi. Gerçekleşen son hisse devri ve bu yeni sermaye artırımı ise, hissedarımızın bankamıza desteğinde sürekliliğin de bir göstergesi” dedi. Öner, atılan bu adımların Odaklı Bankacılık stratejilerine ve sürdürülebilir büyüme hedeflerine büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Ekovizyon Dergi/ekovizyon.com.tr

Facebook Comments

POST A COMMENT.