Avrasya Uluslararası İnşaat A.Ş, gayrimenkulde yenilikçi projeler ile hizmet vermeye devam ediyor

İnşaat, Konut ve Gayrimenkul sektörü ile değerlendirmelerde bulunarak şirketin planlarını ve   sektörün trendleriyle ilgili tahminlerini paylaşan Sesli, ‘Firmamız 20  yıldır Türkiye’nin önemli gayrimenkul geliştiricilerinden biri olarak, kendi arsalarında yüzlerce konutu başarıyla tamamlayıp teslim etti. Grup kuruluşundan bugüne her zaman daha iyi bir gelecek için ne yapabiliriz düşüncesiyle projelerimizi yürütüyoruz. Gayrimenkul uzun vadede özellikle Türkiye’de en önemli yatırım aracıdır. Aynı zamanda Türk yatırımcısının da en çok tercih ettiği araçlardan biridir. Dolayısıyla yatırımcı her zaman gayrimenkule ilgi duyar.

Avrasya Uluslararası İnşaat A.Ş yönetim Kurulu Başkanı Ali Sesli, günümüzde yatırımcılar mı yoksa gerçek ihtiyaç sahipleri mi konut alıyor sorusuna her ikisi de konut alıyorlar diyerek devamla; ‘İhtiyaç sahipleri zaten her dönem gayrimenkule ilgi duyar. Evini büyütmek veya küçültmek isteyenler, bahçeli ya da teraslı eve geçmek isteyenler, evlenenler, çocuk sahibi olanlar, boşananlar, bölge değiştirenler her zaman ana hedeftedir. Ama pandemi sonrasında ihtiyaçlar değiştiği için ihtiyaç sahibi olarak bahsedilen kitleden gelen talepler daha da arttı. Yatırımcı talebi ise direkt alternatif yatırım enstrümanlarının performansı ile bağlantılı. Piyasanın bu enstrümanlardan beklentileri ile alakalı. 2022 yılının ilk çeyreğinde İstanbul Anadolu yakasının çok iyi bir lokasyonunda 72.000 m2 hem konut hem de ticari ünitelerin bir arada olduğu yeni projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz’ dedi.

Avrasya Uluslararası İnşaat A.Ş, YKB Ali Sesli

Hayata geçirdiği projelerle bulunduğu lokasyonların mimari, sosyal ve finansal gelişimine öncülük ettiklerini dile getiren Sesli, yeni projelerine odaklanarak değişen beklenti ve ihtiyaçlarına yanıt verebilmek adına yenilenen ve ileri teknolojiyle modern mimarinin buluştuğu yapılara imza atacaklarını, şirket  olarak pandemi dolayısıyla 2021 yılı başında planladığımız yeni projelerin sürecini, 2022 yılının ilk çeyreğine öteledik. İstanbul Anadolu yakasında konut ve ticari ünitelerin bir arada olduğu yeni projelerimizi hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti

Sesli, ‘Çevre dostu ve teknolojik projelere olan ihtiyacın arttı. Enerji ihtiyacının da hızla arttığı bu dönemde verimlilik ve tasarruf kritik öneme sahip. Ve bu nedenle ortağı olduğumuz Fransa merkezli yenilenebilir enerji sektöründe ve  80 yıllık geçmişi olan  firma, bu ihtiyacı göz önünde bulundurarak hayata geçireceğimiz projelerde ortak alanların aydınlatması için güneş panellerimiz ile güneş enerjisinden faydalanacağız’

Pandemi ile birlikte çalışma hayatının evlere doğru kayması, şirketlerin pek çoğunun ağırlıklı olarak evden çalışma düzenini kalıcı hale getirmesi,  insanların evlerinde daha fazla zaman geçirme ihtiyacı gibi yeni normalin getirdiği değişimlerin etkisiyle tüketicilerin konut tercihlerinde de değişiklikler yaşanmaya başladı. Bu doğrultuda önümüzdeki dönemde konut sektöründe az katlı binalar, balkonlu daireler, yeşil alanı ve park yerleri kullanışlı olan projeler tercih nedeni olacak. Gayrimenkul sektörü 30 yıl önceki geniş daireli, balkonlu, yeşil alanların olduğu konsepte geri dönüş yaşıyor diyebiliriz.

Sesli, ‘Çevre dostu ve teknolojik projelere olan ihtiyacın arttı. Enerji ihtiyacının da hızla arttığı bu dönemde verimlilik ve tasarruf kritik öneme sahip. Ve bu nedenle ortağı olduğumuz Fransa merkezli yenilenebilir enerji sektöründe ve 80 yıllık geçmişi olan firma, bu ihtiyacı göz önünde bulundurarak hayata geçireceğimiz projelerde ortak alanların aydınlatması için güneş panellerimiz ile güneş enerjisinden faydalanacağız’

Ali Sesli, ‘Projelerimizde Türkiye’nin en önde gelen akademisyen, mimar ve mühendis kadrosu görev almaktadır. Öte yandan projenin enerji ihtiyacının yine proje dâhilinde yatırımı yapılacak yenilenebilir güneş enerjisinden sağlanması planlanmaktadır. Gayrimenkul stokunun azalması, 2018’den itibaren yeni yatırımların düşmesi ve maliyetlerin artması. Demir, çimento, kereste gibi ana imalat ürünlerinde yüzde 200 lere varan bir artış olmuşken, gayrimenkuldeki fiyatların stabil olmasını beklemek aşırı iyimserlik olur. Ekimden itibaren fiyat artışlarının devam edeceğini düşünüyoruz’ dedi.

2020 sonuna kadar gayrimenkul danışmanları alıcı bulamazken artık satacak gayrimenkul bulamamak en büyük sorun olduğunu sözlerine ekleyen Sesli, ‘Çünkü arz çok azaldı İnşaat ruhsat istatistiklerini inceleyerek bunu rahatlıkla görebiliyoruz. Bahsedilen durağanlık sadece satılacak/kiralanacak ürün azlığından meydana geliyor ve bu fiyatların yükselmesine neden oluyor.  Gayrimenkulde fiyat artışı devam edecek Burada en önemli etkenler konut kredi faiz oranlarının yüksekliği, konut arzının azalmasıyla piyasada yeterli gayrimenkul olmaması. Önemli problemlerden biri de deprem kuşağında olmamız ve konut stokunun yaşlılığı. 2022’de yeni bir kentsel dönüşüm atağı olması piyasayı olumlu etkileyecektir. Yabancı sermayenin de ülkemizde çok ciddi katma değer sağladığı ve gayrimenkul satış-kiralama fiyatlarının artışında çok büyük etken olduğunu’ söyledi.

EKOVİZYON DERGİ – ekovizyon.com.tr

Facebook Comments

POST A COMMENT.