2019’da Çinli turist hedefi 1 milyon

Türkiye’de 2019 yılında Çin’den 1 milyon turistin ağırlanması hedefleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentaları Birliği (OTSAD), Peter Pan Travel işbirliğiyle, Çin’den Türkiye’ye 1 milyon turist getirilmesi projesi kapsamında düzenlenen basın toplantısı, Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Çoşkun Yılmaz, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Komisyonu Başkanı Zeki Güvercin ve OTSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kırk’ın yanı sıra birçok Çinli turizm sektörü temsilcisi katıldı.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Yılmaz, buradaki konuşmasında, Türkiye’de daha çok Çinli turistin ağırlanacağı günlerin çok uzak olmadığını söyledi.

Türkiye’nin, sahip olduğu turistik değerler açısından dünyadaki birçok ülkenin önünde olduğunun altını çizen Yılmaz, “Türkiye ve Çin, dünyanın en eski medeniyetleri arasındadır. Son yıllarda Türkiye ve Çin arasındaki başta ticaret ve teknoloji olmak üzere birçok alandaki ilişkiler hızla ilerliyor. Artan ilişkilerin turistik seyahatlerle desteklenmesi, her iki devletin ve toplumun karşılıklı kazanımı olacaktır.” diye konuştu.

Yılmaz, Çinlilerin beslenme alışkanlıklarının farklı olduğunu belirterek, Çin yemeklerinin yapıldığı restoran sayısının artırılması gerektiğini vurguladı.

Çin’den Türkiye’ye yapılan karşılıklı sefer sayısının artırılması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, “Ulaşımın önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor. Biz Türk Hava Yolları (THY) ile görüştük, Türkiye bu konuda hazır. Çin tarafından da bir atak bekliyoruz. Çinli yöneticilerin bu talebe kayıtsız kalmayacağına inanıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, Türkiye’de Çinli turist sayısının artırılmasına yönelik çok ciddi bir irade olduğunu belirterek, bu yılın ilk 9 ayında, Türkiye’ye gelen 250 bin civarındaki turist sayısını yeterli görmediklerini dile getirdi.

Çin Uluslararası Radyosu 

Facebook Comments

POST A COMMENT.